Aktuális

Luxusba megy haza a feltételesen szabaduló Rezesová

Eva Rezesová milliárdos, a feltételesen szabaduló nő luxuskörülmények közé tér haza.

Anyja kassai házába tarthat Eva Rezesová, miután tévével a hóna alatt kilépett a börtön kapuján. A szlovák nő négy halálos áldozattal járó közlekedési balesetet okozott, amiért kilenc év börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselete miatt hat évet ült le ténylegesen, kedden szabadult.

A Blikk információi szerint a család 200 millió dollárosra, azaz több mint 55 milliárd forintosra becsülhető vagyona semmit nem apadt, amíg Rezesová a börtönbüntetését töltötte. „Úgy tudom, miután eladták a vasművet, amely szintén a család tulajdonában volt, a pénzt ingatlanokba fektették. A világ több táján is bevásároltak. Itt nem egyszerű lakásokra kell gondolni, hanem szállodákra és kastélyokra” – nyilatkozta egy kassai férfi a lapnak. Hozzátette, a család sokkal visszahúzódóbbá vált Rezesová balesete után.

Eva Rezesová a másodfokú büntetõper tárgyalásán 2014-ben (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Eva Rezesová a másodfokú büntetõper tárgyalásán 2014-ben (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Rezes család vagyonát az apa, Alexander alapozta meg azzal, hogy részt vett a Kassai Vasmű privatizálásában. A férfi egy időben miniszterként vezette a közlekedési, postaügyi és távközlési tárcát. Halálával vagyona lányára, Evára és fiára, Juliusra szállt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top