Aktuális

A lövöldöző S. Ábelt most 360 milliós csalásért ítélték el

Hamisított aláírásokkal összesen 361 millió forintnyi eurót akart magának átutaltatni S. Ábel, aki jelenleg lövöldözés miatt van börtönben.

S. Ábel még 2013-ban átutalási megbízásokat adott le két fővárosi bankban, amelyeken a Magyar Villamos Művek Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. ügyvezetőinek aláírása állt. A papírokon 100 ezer, illetve 520 ezer euró átutalását kérték az Artmedia-Invest S.R.O. részére, amelynek osztrák banknál vezetett számlaszáma valójában S. Ábelé volt. A férfi összesen több mint 361 millió forint értékben kísérelt meg kárt okozni a cég sérelmére – írja a Bors.

S. Ábelt halmazati büntetésként nem jogerősen két év büntetésre ítélték, öt évre felfüggesztve. A férfi korábban joghallgatóként diáktársai megölésével fenyegetőzött, és tömeges mészárlásról szóló verseket tett közzé az interneten. Később azok után ítélték el, hogy egy fővárosi, Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben lövéseket adott le a plafonba.

S. Ábel (fotó: MTI / Illyés Tibor)

A férfinak két éve van hátra az egyetemből, amit levelezőn végez a börtönből. A vizsgáit Skype-on abszolválja. Többek között műfordításért és a bibliai verseny megnyeréséért is dicséreteket kapott, de tiszteletlen magatartás miatt egy fegyelmiben is részesítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top