Aktuális

Kábítószert termesztett a békési férfi, aki lelőtte a szomszéd kutyáját

Azt állította, hogy légpuskával lőtte le az állatot, de a rendőröknek gyanús volt a történet. Szétnéztek a házban, és több tiltott dologra is bukkantak.

Lelőtte a szomszédja kutyáját egy férfi a Békés megyei Medgyesbodzáson szombat reggel. Az állat bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat.

A rendőrséget a kutya gazdája értesítette, miután vérnyomokat talált a férfi háza előtt. A rendőrök az udvar hátsó részében megtalálták a kölyökkutya tetemét – közölte a Police.hu.

A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le az állatot, de azt állította, hogy légpuskát használt. A rendőrök azonban a kutya sérüléséből arra következtettek, hogy a férfi lőfegyvert tarthat otthon.

A házkutatás során engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket is találtak a nyomozók. Majd egy udvari melléképületből, dobozokban és zacskókban szárított cannabis került elő. A rendőrök ezután alaposan átnézték a kert hátsó részét, és egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendernövényt találtak.

Lőfegyver és kábítószer miatt is felelnie kell a kutyát lelövő férfinak (Fotó: Police.hu)

A nyomozók a töveket és a szárított növényeket is lefoglalták, hatóanyag-tartalmukat pedig szakértők vizsgálják. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja, kábítószer birtoklása bűntettének gyanúja és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top