Aktuális

Dagad a botrány: Temesvári Andrea is nekiment a teniszszövetségnek

Fucsovics Márton és Babos Tímea után most Temesvári Andrea üzent a Magyar Teniszszövetségnek.

Mint arról az NLCafé is beszámolt, Fucsovics Márton és Babos Tímea is bírálta a Magyar Teniszszövetséget. Most, a női párosban Grand Slam győztes magyar teniszezőnő, Temesvári Andrea fakadt ki a Facebookon a sportág hazai vezetésével kapcsolatban, és állt hazánk jelenleg két legsikeresebb teniszezője mellé.

(…) Azoknak a többsége, akik jobban benne vannak a teniszéletben, a saját bőrükön is tapasztalják, hogy a látványos kirakat mögött rengeteg a kezeletlen probléma. Timi és Marci mellett mi is kiállunk. Elfogadhatatlan, hogy két ilyen szintű játékosnak a nyilvánossághoz kellett fordulnia, mert a Szövetséggel közvetlenül nem tudták megoldani a problémáikat.

Az ugyanis a pontos információk hiányában is egyértelmű, hogy ebben a helyzetben melyik félnek kellene a másikat kiszolgálnia. A bejegyzésekből pedig úgy tűnik, a Szövetség fordítva ül a lovon. (…)  A háttérbe tekintve egyértelmű ugyanis, hogy egyáltalán nincs működő szakmai rendszer, ezen a téren gyerekcipőben járunk. (…)

A Szövetség egyik legfontosabb feladata lenne a bázis növeléséhez szükséges feltételek biztosítása. Az a kevés utánpótlásműhely, ahol még mindig komolyabban foglalkoznak a tenisszel, alig kap anyagi támogatást. Szakemberhiány van, nincsenek továbbképzések, a meglévő, még kitartó edzők pedig anyagilag és erkölcsileg sincsenek megbecsülve. A vidéki teniszműhelyek pedig még ehhez képest is kilátástalanabb helyzetben vannak.

Eközben a Szövetség elkezdett klubként működni, az állami támogatásoknak köszönhetően egyfajta konkurenciájává vált a kluboknak. (…) A Szövetség vezetése minden eddiginél több központi forrásból gazdálkodik, azonban ezeknek a pénzeknek az elosztása jogosan teszi elégedetlenné a szakma képviselőit, még ha ezt kevesen is merik nyíltani kimondani. (…)

Temesvári Andrea a Borg/McEnroe című film 2017-es premierjén az Uránia Nemzeti Filmszínházban – Smagpictures.com, Fotó: Schumy Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top