Aktuális

Már megint visszaélnek a Magyar Posta nevével

Ismeretlenek a Magyar Posta nevével visszaélve hirdettek meg nyereményjátékot az interneten, illetve telefonon hívogatják az embereket, hogy személyes adatokhoz jussanak hozzá.

Honlapján figyelmezteti ügyfeleit a Magyar Posta arra, hogy ismét csalók élnek vissza a nevével, akik internetes nyereményjátékhoz használják az állami cég nevét és logóját, komoly nyereményeket hazudnak egy-egy klikkelésért.

Fotó: Balázs Attila, MTI

A posta közlése szerint jelenleg nincs olyan nyereményakciója, amellyel telefonkészüléket lehet nyerni, és promócióikat, nyereményjátékaikat a hivatalos csatornáikon hirdetik, böngészés közben felugró ablakként, honlapokba beépülő hirdetésként soha. Az is gyanút ébreszthet, ha nincs a nyereményjátékhoz mellékelve a játékszabályzat, ami kötelező eleme az efféle akcióknak.

Nemcsak az interneten, hanem telefonon is aktívak a csalók, akik érkező vagy át nem vett küldeményre hivatkozva személyes adatokat akarnak kicsikarni azoktól, akiket ismeretlenül felhívtak.

A posta kiemeli, hogy telefonon nem kér be érzékeny személyes adatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top