Aktuális

Genovai hídomlás: közzétették a biztonsági kamerák felvételeit

A szakértők szerint a tartókábelek annyira korrodálódtak, hogy 20 százalékkal csökkent a terhelhetőségük.

Közzétették azoknak biztonsági kameráknak a felvételeit, amelyek a genovai Morandi híd leomlását rögzítették augusztus 14-én. A tragédiában legalább 43 ember halt meg.

A videón az is látszik, hogy egy ember másodpercekkel korábban halad át azon a helyen, ahová a betondarabok és törmelékek lezuhannak.

Az első vizsgálatok szerint a Morandi híd összeomlását vagy egy feszítőkábel elszakadása, vagy a szerkezet egy betontalpának meglazulása, esetleg elmozdulása okozhatta. 

Ezt a gyanút megerősíteni látszik, hogy olasz sajtóinformációk szerint a közeli biztonsági kamerák is a híd tartókábeleinek elszakadását rögzítették, bár a most nyilvánosságra hozott videókon ez nem látható.

A szakemberek már hónapokkal korábban figyelmeztettek, hogy a híd tartókábelei korrodálódtak, emiatt 20 százalékkal csökkent a terhelhetőségük. A helyi hatóságok azonban nem korlátozták a forgalmat, és nem figyelmeztették az embereket.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top