Aktuális

Részeg támadt a jótékonykodó taxisra Szegeden

Egy vasárnap hajnalban kötött bele egy részeg gyalogos abba a taxisba, aki kollégáival együtt beteg gyerekek szállításában segédkezik munkaidején felül.

Berinszki Zoltánt az NLCafé olvasói is ismerhetik, korábban írtunk róla, hogy a jótékony taxis karácsonykor rászoruló gyerekeket fuvarozott haza a kórházból. A sofőr most egy kevésbé kellemes ügy miatt posztolt közösség oldalára egy felhívást, miután augusztus 12-én, vasárnap hajnalban egy részeg gyalogossal keveredett nézeteltérésbe.

„Sándorfalvára indultam egy utassal vasárnap hajnalban, amikor megálltam a Gyertyámos utca és a Moszkvai körút kereszteződésében, ahol egy ittas ember próbált átjutni az út túloldalára” – nyilatkozta Berinszki a delmagyar.hu-nak. „Amikor odaért a kocsihoz, azt kiabálta, hogy el akartam gázolni, és azzal a lendülettel ütni-vágni kezdte az autót.”

A taxis kiszállt az autóból, az ittas férfi pedig dulakodni kezdett vele, miközben értesítette a rendőrséget. Berinszki a delmagyar.hu-nak elmondta, az illető a rendőrökkel is kötekedett, amíg meg nem bilincselték.

A taxis azt is elmondta, hogy egyre több hasonló támadás éri a személyszállító kisiparosokat, közösségi oldalán pedig egy olyan bejegyzést tett közzé, amelyben leírta, hogy a taxisok milyen esetben tagadhatják meg az utasok elszállítását.

Ha nem viszünk el, annak oka van (legtöbbször azért, mert nem vagy szállítható állapotban, illetve veszélyt jelenthetsz ránk, az utastársaidra és/vagy a közlekedés biztonságára, mivel az egész utazásod alatt mi vagyunk felelősek a biztonságodért), ezért az elszállításodra nem kötelezhet senki. Hidd el, én is, úgy, ahogy te, valakinek a családtagja, rokona, szerelme, társa vagyok, és engem is, mint téged, hazavárnak

– áll Berinszki posztjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top