Aktuális

Genovai hídomlás: szükségállapotot vezettek be Olaszországban

Nyomozást indított a genovai hídomlással összefüggésben a genovai ügyészség, gondatlanságból elkövetett emberölés a vád, miközben szükségállapotot vezettek be Olaszországban.

Még nem tudni pontosan, hogy mi okozta a hivatalosan 39 ember halálát okozó genovai hídomlást, az genovai ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indított nyomozást az ügyben – tudta meg a BBC. Közben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök 12 hónapos szükségállapotot rendelt el, miután a leszakadt híd miatt gyakorlatilag elérhetetlenné vált a szárazföldről az egyik legforgalmasabb olasz kikötőváros.

Az A10-es autópálya leszakadt hídja Genova közelében 2018. augusztus 15-én (MTI/EPA/Luca Zennaro)

Még mindig lehetnek túlélők a romok alatt

A legutolsó hivatalos közlés szerint a genovai hídomlásnak eddig 39 halálos áldozata van, szemben a korábbi 42-vel. Francesco Cozzi genovai főügyész szerint az eddig megtalált áldozatokon kívül még további tíz-húsz ember tűnhetett el az észak-olaszországi A10-es autópálya genovai hídjának keddi összeomlásakor. Korábban beszámoltunk arról, hogy két román áldozata is van a hídomlásnak, most viszont kiderült, hogy az egyik román sofőr túlélte a katasztrófát, őt az egyik genovai kórházban ápolják.

Jöhet az állami felügyelet

A tragédia kapcsán Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy állami felügyelet alá vonhatják Olaszországban az autópályák fenntartását, ha az ezzel megbízott vállalatok nem tudják megfelelően ellátni a feladatot.

Ima az áldozatokért

Ferenc pápa a római Szent Péter téren összegyűlt több ezer hívővel együtt imádkozott a tragédia áldozataiért és hozzátartozóikért. A katolikus egyházfő elmondta: lélekben az áldozatokkal, a sérültekkel és családjaikkal, valamint azzal a több száz emberrel van, akik a történtek következtében otthonaik elhagyására kényszerültek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top