Aktuális

Erősködött, hogy hajtsák végre rajta a halálos ítéletet, 23 perces haláltusa várt rá

Carey Dean Moore saját maga kérte, hogy hajtsák rajta végre a halálos ítéletet, így Nebraskában 21 év óta először kivégeztek egy elítéltet. A kétszeres gyilkos huszonhárom percig tusakodott a halállal.

Hiába pereltek a gyógyszergyártók, a többszörös gyilkos ügyvédein keresztül elérte, hogy mégis végrehajtsák rajta a halálos ítéletet. Nebraskában 21 éve nem végeztek ki senkit, így most először fordult elő, hogy a méreginjekcióba kábító hatású fájdalomcsillapítót, fentanilt is kevertek.

Az erősen kábító hatású fentanil mellett a szívműködést leállító kálium-kloridot, a nyugtató hatású diazepámot és az izombénító pankuróniumot elegyítették a halálos méreginjekcióban, a Washington Post tudósítása szerint a 60 éves Carey Dean Moore, akit 1979-ben két taxisofőr meggyilkolásáért ítéltek el, 23 perces haláltusa után hunyt el.

A kivégzés előtt két gyógyszergyártó vállalat is pert indított a büntetés-végrehajtási intézmény ellen, mert nem akart hozzájárulni az általa forgalmazott szerek felhasználásához. Moore azonban arra kérte ügyvédjeit: járjanak el annak érdekében, hogy végrehajtsák rajta az ítéletet.

Nebraskában három évvel ezelőtt megszüntették a halálbüntetést, de a rá következő esztendőben a választók 60 százalékának támogatásával ismét bevezették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top