Aktuális

Újabb részletek a londoni parlamentnél történt gázolásról

Egy húszas évei végén járó férfit gyanúsítanak a gázolással. Úgy tűnik, szándékos volt a tette, a rendőrség terrorgyanús incidensként kezeli az ügyet.

A biztonsági kordonokba hajtott egy autós a brit parlamentnél kedden Londonban, a sofőrt letartóztatták, a környéket lezárták. A rendőrség tájékoztatása szerint három járókelő és egy kerékpáros sérült meg, közülük kettő szorult kórházi ellátásra. Egyiküket – egy férfit – már elengedték, egy nő súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel továbbra is kórházban van.

A nyomozást a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító és különleges műveleti szolgálata vezeti. Neil Basu parancsnok sajtótájékoztatón közölte: tekintettel arra, hogy úgy tűnik, az autós szándékosan cselekedett, továbbá a helyszínre és az incidens jellegére, terrorgyanús incidensként kezelik az ügyet.

A gyanúsított egy húszas évei végén járó férfi, aki a terrorelhárítási parancsnok szerint egyedül volt az autóban. Egy dél-londoni kapitányságon őrzik, de egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal. Fegyvert nem találtak az ezüst színű Ford Fiestában, a jelek szerint a férfinak társa sem volt a helyszínen.

Szemtanúk szerint az autó nagy sebességgel haladt, először a járókelők és kerékpárosok közé hajtott, utána csapódott a kordonba. Ezt megerősítette a rendőrség is. Neil Basu közölte, hogy információik szerint sem Londonban, sem az ország más részében nem kell további incidensektől tartani az üggyel összefüggésben.

Rendőrök helyszínelnek a londoni parlament épülete közelében, ahol biztonsági kordonokba hajtott egy autó 2018. augusztus 14-én. Három járókelő és egy kerékpáros megsérült, a sofőrt letartóztatták. (MTI/AP/Frank Augstein)

A szigetországban jelenleg a második legmagasabb, súlyos fenyegetettséget jelző riasztási fokozat van érvényben az általános terrorveszélyre vonatkozóan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top