Aktuális

Rohác bevallotta, hogy ő ölte meg Prisztást

A beismerés azért rendkívüli, mert két évvel ezelőtt egy másik férfit jogerősen elítéltek a gyilkosságért, így könnyen lehet, hogy ártatlanul ül börtönben.

Jozef Rohác kedden a rendőrségen tett részletes vallomásában beismerte, hogy ő gyilkolta meg Prisztás Józsefet 1996-ban – értesült az Index.

A vallomás azért is rendkívüli, mert a gyilkosságért 2016-ban jogerősen elítélte a bíróság Hatvani Istvánt, aki így viszont ártatlanul ül börtönben.

Rohác, a szlovák bérgyilkos a perújítási eljárásban elmondta, hogy a megbízás az orosz–ukrán maffiától érkezett, és részletesen beszámolt a gyilkosság körülményeiről.

Jozef Rohácot elővezetik a Fővárosi Bíróságon 2010-ben (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Megjegyezte azt is, hogy a bíróságok ezekben az ügyekben teljes sötétségben tapogatóznak, csak részigazságokat állapítanak meg igazságként. Ez igaz szerinte a Fenyő-gyilkosságra és az Aranykéz utcai robbantásra is. Ebbe már beletörődött, de azt nem akarja, hogy bárki ártatlanul üljön helyette a börtönben.

A Prisztás-gyilkosságban két éve született jogerős ítélet. Felbujtóként 15 év fegyházra ítélték Portik Tamást, és ugyanakkora büntetést kapott Hatvani István, aki az ítélet szerint lelőtte az éjszaki életben ismert vállalkozót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top