Aktuális

Genovai hídomlás: tovább nőtt a halálos áldozatok száma, nincs magyar sérült

Még tart a mentés, de legalább 35-en meghaltak az olaszországi hídomlásban. A külügyminisztérium nem tud arról, hogy magyarok megsérültek volna a balesetben.

A legfrissebb jelentések szerint 35-re emelkedett a genovai hídomlás halálos áldozatainak száma. Mindezt a mentésben résztvevő tűzoltók közölték kedden délután.

Nem sokkal korábban Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter arról beszélt, hogy 30 körül van a halálos áldozatok száma, és sok a súlyos sérült.

Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi hivatal elnöke Rómában a sajtónak azt mondta, hogy 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe.

Borrelli nem tudta megerősíteni azt az értesülést, hogy villám csapott a hídba, mielőtt leszakadt annak 80 méteres, középső szakasza. Az ugyanakkor tény, hogy felhőszakadás idején történt a tragédia.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium kedd délután közölte:

jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje a genovai hídomlásnak.

A milánói magyar főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll az illetékes olasz hatóságokkal és kórházakkal. A főkonzulátus ügyeleti telefonvonalára magyar állampolgártól segélyhívás nem érkezett.

Genova mellett kedden súlyos viharok után omlott le az A10-es autópályán a Morandi híd egy része.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top