Aktuális

Senkinek sem akart ártani a férfi, aki ellopott egy repülőt, majd lezuhant vele

Halála után, Richard Russel családja közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Azt írják, sokkolták őket a történtek.

Richard Russel helyi idő szerint péntek este ült be a Horizon Air Bombardier Q400 típusú utasszállítójába. A férfi, aki földi kiszolgálóként dolgozott a légitársaságnál ezután mindenféle kiképzés nélkül felszállt a géppel és meredek manővereket mutatott be vele, míg végül Seattle közelében, egy szigeten le nem zuhant.

A cég a tragédiát követően közölte, hogy Russel minden átvilágításon átment, és megfelelt. Sőt! Az Index cikkéből kiderül, hogy a férfi egy blogot is vezetett, ahol többek között arról is írt, hogy szeret a Horizon Airnél dolgozni, mert sokat repülhet, és eljuthat szép helyekre. Mindezek ellenére Russel utolsó szavai, amit a földi irányításhoz intézett, arról szóltak, hogy megtört embernek érzi magát, és egész mostanáig nem ismerte fel azt, hogy nincs minden rendben vele.

A tragédiát követően a 29 éves férfi családja és barátai közleményt adtak ki, ebben csendes, kedves és sokak által kedvelt emberként írják le Russelt. Olyannak, akit mindenki megkedvelt, miután megismerte, és olyannak, aki senkinek nem akart soha ártani. A családot és a barátokat sokkolták a történtek.

„Tényleg sokan szerették őt, tudjuk, hogy senkinek sem akart ártani. Talán nehéz ezt most elképzelniük azoknak, akik a híreket nézik, de Beebo valóban melegszívű, együtt érző ember volt, aki törődött másokkal. Hűséges férj, szeretű fiú és jó barát volt” – idézi a The Guardian című brit lap a közleményt.

Bár a hatóságok úgy vélik, Russel öngyilkossági szándékkal lopta el a gépet, jelenleg is zajlik a tragédia körülményeinek vizsgálata. Az utasszállító fekete dobozát, illetve Russel holttestét még keresik a hatóságok.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top