nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Magyar tinilány halt meg a netes öngyilkos kihívás miatt

Magyar tinilány halt meg a netes öngyilkos kihívás miatt

A 15 éves lány gondosan eltervezhette az öngyilkosságot, halálához köze lehet a fiatalokat ijesztgető, Momo nevű horrorlénynek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Megdöbbentő tragédia történt egy kelet-magyarországi településen. Egy 15 éves kislány minden előjel nélkül öngyilkosságot követett el – értesült a Bors. A család a hirtelen jött tragédiára nem tudott magyarázatot találni. Egészen addig, míg el nem olvasták a gyermekük Facebook-üzeneteit. Egy ukrajnai magyar barátnőjével levelezett, és szinte biztosra vehető: a lányok egy öngyilkosságra utaló játék utasításait követték.

A tini édesanyja a legnagyobb közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, amelyben olyan szülőket keresett, akik szintén egy internetes kihívás miatt vesztették el gyermeküket.


Mint arról az NLCafé is beszámolt, vírusszerűen terjed a neten a Momo névre keresztelt öngyilkossági kihívás. A Momo nevű ijesztő, torz arcú horrorisztikus figura a WhatsAppon vagy a Facebookon szedi áldozatait a gyilkos játékban: arra akarja rávenni a tiniket, hogy hajtsanak végre bizonyos feladatokat, amelyek között az öngyilkosság is szerepel.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Megosztás Facebookon