nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Több tonna hasist rejtettek el a Földközi-tenger mélyén

Több tonna hasist rejtettek el a Földközi-tenger mélyén

Egészen egyedi módját választotta több tonnányi hasis elrejtésének és tárolásának egy spanyol drogcsempészbanda: a tengert. Egyszerűen lesüllyesztették a tengerfenékre a kábítószert, majd búvárokkal felhozták, amikor kellett.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A tengerfenéken tárolta a hasist az a spanyolországi drogcsempész banda, amelynek most 15 tagját vették őrizetbe a hatóságok. Az őrizetbe vett személyek közül 11 spanyol, három marokkói, egy román állampolgár – közölte az almeríai csendőrség pénteken. Ők terítették a drogot a Földközi-tenger Algeciras és Almería közötti szakaszán, de a nyomozók szerint a banda négy feltételezett vezetőjének keze egészen Alicantéig elért.

A tájékoztatás szerint a bűnözők a több tonnányi drogot rejtő vízhatlan csomagokat lehorgonyozták a Földközi-tenger fenekén, később pedig GPS-koordináták alapján találták meg, és búvárok segítségével hozták a felszínre.

Búvárok hozták felszínre a hasist – képünk illusztráció /pixabay.com

A csoport ellen ez már az ötödik hatósági akció öt hónapon belül; most 9 tonna hasist foglaltak le a csendőrök, négy településen 24 házkutatást tartottak. 

A csempészekre először márciusban csaptak le, akkor 3,4 tonnányi hasist találtak meg a tengerben, májusban egy újabb akcióban pedig 1,3 tonnát.

Július elején 4,2 tonna hasis került elő nyolc házkutatás során, amikor három bandatagot is elfogtak  El Ejido és Balanegra településeken. Továbbá a szállításhoz használt járműveket, autókat, hajókat, motorcsónakokat is lefoglaltak.

Az úgynevezett Knight-művelet augusztus elején tovább 12 letartóztatást eredményezett.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon