nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Átment a villám a testén egy férfinak a balatoni villámcsapásban, az intenzíven ápolják

Átment a villám a testén egy férfinak a balatoni villámcsapásban, az intenzíven ápolják

Összesen négy embert szállítottak kórházba.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom

A legfrissebb hírek szerint négy embert szállítottak kórházba a gyenesdiási villámcsapás miatt: három sérültet a keszthelyi, egyet a szombathelyi kórházba vittek péntek délután, miután a strandon belecsapott a villám egy fába, amely alatt álltak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy közvetlenül a villámcsapás miatt három embert kellett ellátni, a negyedik sérült csak elesett, könnyebb fejsérülés miatt került végül kórházba a strandról.

A pénteken kora délután történt eset miatt három mentőautó és két helikopter érkezett a gyenesdiási strandra. A legsúlyosabb állapotban egy középkorú nő volt, akit hosszas beavatkozással sikerült újraéleszteni, majd életveszélyes sérülései miatt mentőhelikopterrel vitték a szombathelyi kórházba.

A további sérülteket a keszthelyi kórház látja el, köztük azt a 20 év körüli nőt, aki elesésekor a fején sérült meg könnyebben.

Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója elmondása szerint egy középkorú férfit az intenzív osztályra, egy fiatal magyar és egy német nőt a sürgősségi osztályra vittek.

A Keszthelyen kezelt sérültek közül az intenzívre került férfi állapota kielégítő. A testén áthaladó villám látható nyomokat hagyott, de az első labor- és CT-vizsgálatok alapján belső elváltozásokat nem találtak. A sérültet mesterséges altatásban tartják.

A sürgősségi osztályra került mindkét nő állapota kielégítő. Egyiküknél már elvégezték a vizsgálatokat, de a villámcsapás okozta külsérelmi nyomokon kívül belső sérüléseket nem találtak. A másik nőnél további vizsgálatokra van még szükség, de a laboreredmények nála is kielégítőek – jelezte a főigazgató.

Megosztás Facebookon