Aktuális

17 év bujkálás után Mexikóban fogtak el egy magyar férfit

Emberölési kísérlet miatt körözték.

Tizenhét év bujkálás után Mexikóban fogtak el egy emberölési kísérlet miatt körözött magyar férfit – írja a Police.hu.

B. Balázs 2001 szeptemberében tört be társaival egy budai szálloda egyik szobájába, hogy onnan értékeket lopjon, a hotel alkalmazottjai azonban rajtakapták, és megpróbálták a helyszínen tartani őket. B. Balázs ekkor elővett egy kést, és három embert is megszúrt, megvágott vele. Ezután elmenekült.

A rendőrök aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatta nyomoztak az ügyben, és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak a férfi ellen, de eddig nem akadtak a nyomára.

Fél évvel ezelőtt azonban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztálya olyan információhoz jutott, miszerint a férfi feltehetőleg Mexikóban tartózkodik, ahol álnéven egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként dolgozik. A célkörözési egység kapcsolatba lépett a mexikói hatóságokkal, akik június 27-én Veracruz városában el is fogták a férfit. A rendőri szervezetek közötti kapcsolattartásban és a mexikói műveleti tevékenység koordinálásában közvetítőként az FBI járt el.

B. Balázst augusztus 1-jén szállították vissza Magyarországra, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és folytatták a korábban felfüggesztett eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top