Aktuális

Huszonkét kiskutyát zsúfolt csomagtartójába az olasz csempész, egy sem élte túl

Huszonkét kiskutya halála szárad annak az olasz férfinak a lelkén, aki úgy akart pénzt keresni, hogy kutyákat csempész be Olaszországba. Ez alapból törvénytelen, mint ahogy az is, hogy étlen-szomjan utaztatta a kiskutyákat egy Opel Corsa csomagtartójában. Egy kölyök sem élte túl.

Állatkínzás miatt emeltek vádat Zalában egy olasz férfi ellen, aki 22 kölyökkutyát próbált kivinni Magyarországról egy személyautó csomagterébe zsúfolva, az ebek később elpusztultak. Az ügyészség közlése szerint az olasz férfi munkanélküli volt, tavaly novemberben találta ki, hogy Magyarországról illegálisan Olaszországba szállított kölyökkutyákat értékesít. Még egy barátját is meggyőzte, hogy segítsen neki Opel Corsájával a csempészésben.

Kis uszkárokat akart Olaszországba csempészni a munkanélküli olasz férfi

Az olaszok végül Magyarországra jöttek, itt összevásároltak 22 uszkárkölyköt, melyek közül hat még a négyhetes kort sem érte el. A kutyáknak nem voltak oltva, chippelve, így papírokkal sem rendelkeztek. De nem csak ezek hiányoztak, hanem a megfelelő szállítási körülmények. Szerencsétlen jószágok az előttük álló legalább 11 órás út alatt nem kaptak sem inni, sem enni, nem volt levegőjük a férőhelyről nem is beszélve.

A kiskutyákkal csurig pakolt Opelt végül az M70-es autóúton ellenőrzés miatt megállították a rendőrök, még mielőtt Magyarországról Szlovéniába értek volna. A rendőrök a kis uszkárokat nagykanizsai állatmenhelyre vitték, de – a szállítás körülményeire és az emiatt szerzett parvovírus-fertőzésre visszavezethetően – elkülönítésük és orvosi kezelésük ellenére egy hónapon belül mind a 22 elpusztult.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség végül állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz férfi ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top