Aktuális

Háromtagú család vesztette életét a vasárnapi balesetben

Kigyulladt az autójuk, esélyük sem volt a túlélésre.

Vasárnap este három autó ütközött össze a 44-es főúton, Nyárlőrinc közelében. A balesetben az egyik jármű kigyulladt, a benne utazók mindhárman életüket vesztették. A Kisalföld információi szerint egy győri házaspárról és lányukról van szó.

Fotó: Donka Ferenc, MTI

Fotó: Donka Ferenc, MTI

A hírportál korábban is beszámolt már a házaspárról, ők voltak ugyanis azok, akik 2015-ben örök hűséget fogadtak egymásnak a győri 23. Barokk Esküvőn. Bartók Gertrud és Zsigmond Péter, valamint Ágnes nevű lányuk egy történelmi oszmán hagyományőrző csapat, a Tata Vára Seymenjeinek tagjai voltak, és a baleset éjszakáján is egy hagyományőrző rendezvényen vettek részt Gyulán. A család éppen hazafelé tartott, amikor bekövetkezett a tragédia.

A hírt Mészáros Zsolt, a hagyományőrző csapat vezetője is megerősítette.

Péter tizenkilenc éve a barátom, azóta együtt vagyunk a csapatban. Gertrudék hat-hét éve csatlakoztak hozzánk, s azonnal megszerettük őket is. Napi kapcsolatban voltunk. Gertrud történelmi tudása mérhetetlen segítséget jelentett, Péterrel boldog, harmonikus kapcsolatban éltek. Az sem véletlen, hogy életük legfontosabb napját akkor Győrben, a barokk korba visszautazva szerették volna átélni. Soha nem fogjuk őket elfejteni, pótolni pedig lehetetlen őket

– mondta a hírportálnak Mészáros.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top