nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Öt évet kapott a spanyol nő, aki elrejtette a gyerekeit, mert tartott a férje zaklatásától

Öt évet kapott a spanyol nő, aki elrejtette a gyerekeit, mert tartott a férje zaklatásától

A bíróság szerint nem bizonyítható Juana Rivas férjének bűnössége, ezért a nőt ítélték el.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

Juana Rivast öt év börtönbüntetésre ítélték és hat évre elvették tőle a gyerekeit. Azután döntött így a bíróság, hogy Rivas 2016-ban Spanyolországba vitte két fiát olaszországi otthonukból, majd feljelentette a férjét családon belüli erőszak miatt. Eközben a férj is pert indított, és a spanyol bíróság szerint neki is joga lett volna látni a gyerekeit. Rivas ezt megtagadta, nemrég viszont végül feladta magát.

Juana Rivas (fotó: AFP / Jorge Guerrero)

A férjet, Francesco Arcurit jogerősen elítélték korábban azért, mert 2009-ben bántalmazta a feleségét, azóta viszont semmilyen zaklatást, családon belüli erőszakot nem ismer be, és ilyesminek a tényét a spanyol bíróság szerint nem is lehet bebizonyítani az üggyel kapcsolatban.

A Rivas elleni ítélet botrányt kavart: egy baloldali politikus szerint „barbár ítélet” született, és nőjogi szervezetek is felháborodásukat fejezték ki. A spanyol miniszterelnök-helyettes azt nyilatkozta, Rivasnak biztosan nem kell börtönbe vonulnia, amíg az ítélet jogerőre nem emelkedik, valamint azt, hogy elsősorban a gyerekek érdeke számít. (BBC)

Megosztás Facebookon