Aktuális

Százezreket csalt ki áldozataitól a budapesti álrendőr

Az 51 éves budapesti férfi rendőrnek és mentősnek adta ki magát, és kamu történeteivel idős embereket vett rá arra, hogy pénzt adjanak neki. A rendőrség további áldozatok jelentkezését várja.

A budapesti D. Géza csütörtökön magát Nagy Gábor rendőr törzszászlósnak kiadva egy idős hölgyet hívott fel telefonon. Az álrendőr azt hazudta a nőnek, hogy a fia autóbalesetet szenvedett, és a kórházi költségeket ki kell fizetni.

Az idős nő a csalónak 250 ezer forintot adott át. Az erzsébetvárosi nyomozók még aznap elfogták az elkövetőt Magdolna utcai lakásában – közölte a Police.hu.

De nem ez volt az egyetlen eset. A gyanú szerint az 51 éves férfi július 7-én magát mentősnek kiadva hívott fel egy idős hölgyet. Azt állította, hogy a nő fia balesetet okozott, és ha nem fizet, akkor rabkórházba fogják szállítani. Ezután a hölgy a lakásában találkozott az akkor már rendőrként bemutatkozó D. Gézával, és 350 ezer forintot adott át neki.

A nyomozók a férfit csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök további sértettek jelentkezését várják, akiktől hasonló módszerrel szerzett vagy próbált meg pénzt szerezni D. Géza. A férfi 170 centiméter magas, erős testalkatú, körszakállas és az elkövetésekkor rendszerint koptatott farmernadrágot, kék színű pólót, sötét baseballsapkát valamint szemüveget viselt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top