Aktuális

Ellenőrrel a motorháztetőn hajtott kilométereken át a kamionos – videó

Több kilométeren keresztül kapaszkodott a kamion motorháztetőjébe egy ellenőr, miután megpróbálta intézkedés alá vonni a jármű sofőrjét, de az inkább elhajtott a helyszínről.

Egyik karjával kapaszkodott, a másikkal a mobiltelefonját fogta és a rendőrséget tárcsázta az az Ukrán Állami Közlekedésbiztonsági Szolgálat ellenőre, akit egy eszeveszett kamionos ragadott magával, mikor épp igazoltatni próbálták Csernyivci városban.

A rendőr a kamion elé került, majd miután a sofőr megpróbálta elgázolni, a jármű motorháztetejére ugrott, ám a járművezető nem állt meg, hanem kilométereken keresztül haladt az ellenőrrel a kamionon – írja ukrán lapokra hivatkozva a Kárpátinfo.

„Megállítottam egy Renault Magnum teherautót. Súly- és okmányellenőrzést kellett végeznem. Bemutatkoztam, és elmentem a munkahelyemhez. Hirtelen a sofőr hátrahajtott, s én a teherautó elé kerültem. Nem volt más választásom, mint hogy felugorjak az elejére” – nyilatkozta a sajtónak Denisz Kljucsevszkij, akivel 5 kilométert tett meg a kamion, miközben elérte a 60-70 km/h-s sebességet is.

Kljucsevszkij ezalatt az egyik kezével kapaszkodott, másikkal pedig mobiltelefonján a rendőrséggel beszélt, folyamatosan tájékoztatva őket a kamionos helyzetéről. Végül a sofőr magától félrehúzódott, majd kiugrott a fülkéből és elszaladt. A rendőrök a bokrok alatt rejtőzve találtak rá a járműtől mintegy 700 méterre.

Kiderült, hogy a sofőrt már 13 alkalommal büntették meg kisebb-nagyobb kihágásokért, amik közül egyet sem fizetett be. Most újabb két büntetést kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top