Aktuális

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, megrongálódott háztetők – óriási károkat okozott a vihar

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Rengeteg munkát ad a tűzoltóknak a viharos időjárás Budapesten: a Katasztrófavédelem közleménye szerint több kerületben is letört ágak és kicsavart fák, leszakadt villanyvezetékek és megrongált háztetők miatt kellett intézkedniük.

A XVI. kerületi Vidámverseny utcában kidőlt fák és villanyoszlopok miatt, a Csoport utcában pedig autóra borult fa miatt kérték a tűzoltók segítségét. A X. kerületi Jászberényi úton és a XVII. kerületi Zrínyi utcában lehasadt faágak akadályozták a közlekedést. A XV. kerületi Páskomliget parkban több autóra dőlt rá egy fa, amelyet láncfűrésszel kellett feldarabolni. A X. kerületben, az Újhegyi úti uszoda tetőszerkezetét is megbontotta a szél. A XVIII. kerületi Alpár utcában parkoló autóra borult, a Lenkei utcában pedig lakóházra dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók.

Budapesten kívül Pest megyében a felgyülemlő esővíz és a kidőlt fák okozták a legtöbb kárt. Dunaharasztiban több pince és garázs is víz alá került. A Vásárhelyi Pál utcában egy ember a pincéjében rekedt, őt a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók mentették ki. Üllőn, a Hunyadi utcában egy körülbelül ötven négyzetméteres pincében hetven centiméter magasan állt a víz, a helyi önkéntes tűzoltók megkezdték a szivattyúzást. Ugyancsak Üllőn, a Vasadi utcában egy körülbelül nyolcméteres fa távközlési vezetékre és lakóházra dőlt. Kókán, a Kossuth Lajos utcában egy tizenkét négyzetméter alapterületű melléképület tetejét leszakította a szél, a nagykátai hivatásos és a kókai önkéntes tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Címképünk illusztráció, 2017. októberében készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top