Aktuális

Saját telefonja volt a börtönben a barátnőjét megfojtó nagyecsedi gyilkosnak

Egy illegálisan tartott mobiltelefonról fenyegette meg barátnőjét az a rab, aki párnapos eltávozásán később meg is fojtotta a nőt.

Június elején megdöbbenve értesült a közvélemény arról a brutális bűntettről, amit egy eltávozáson lévő rab követett el: megfojtotta barátnőjét. A 19 éves nő szülei eddig nem értették, hogyan engedhették el „szabadságra” a kétéves büntetését töltő férfit azután, hogy telefonon megfenyegette gyermeküket. Most viszont az apa kiderítette, hogy egy illegális telefont használva kommunikált egymással az áldozat és későbbi gyilkosa, a 29 éves Z. Sándor.

„Nem tudok nyugodni, gyakran időzöm Szandra szobájában. Nemrégiben egy könyvbe csúsztatva cetlit találtam. Egy telefonszám volt rajta „szerelmem” felirattal. Nem haboztam, azonnal tárcsáztam. Egy fiatalember vette fel a kagylót, egy rab az állampusztai börtönből! Elbeszélgettem vele, és elmondta, hogy a készülék régebben Sándornál volt, de mivel ő elkerült onnan, így nála maradt. Természetesen azonnal elmondtam mindezt a rendőröknek” – mondta felháborodva a Blikknek Jónás Bertalan (52), a lány apja.

Az illegális mobiltelefon miatt belső vizsgálat zajlik, aminek eredményétől függően a személyi állomány esetleg érintett tagjával és a fogvatartottal szemben is fegyelmi eljárás, akár büntetőeljárás is indulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top