Aktuális

Fotózkodni akart az oroszlánnal, kis híján az életével fizetett a képért

Az ukrán nőre közvetlenül a fotózás után támadt rá a felbőszült nagymacska. Csodával határos, hogy a fotós kisebb sérülésekkel megúszta a támadást.

„Már búcsút mondtam az életemnek, mikor az oroszlán váratlanul elengedett, és a gondozók ki tudtak menteni” – idézi fel élete legijesztőbb kalandját Olga Solomina. A 46 éves ukrán nő az orosz Komszomolszkaja Pravda című lapnak elmondta, mindig is nagy vágya volt, hogy eljuthasson Afrikába, és testközelből láthassa az oroszlánokat.

Mivel az utazásra nem volt pénze, Olga más lehetőséget keresett, hogy megvalósíthassa álmát: befizetett egy olyan állatkerti túrára, ahol a szervezők azt ígérték a résztvevőknek, hogy együtt sétálhatnak majd az oroszlánokkal. „A túra közben lehetőségünk volt arra, hogy fotózkodjunk a nagymacskákkal, én meg kapva kaptam az alkalmon.”

oroszlán támadás állatkert

Kép forrása: Olga Solomina

Csakhogy miután a vágyott közös kép elkészült, az addig teljes nyugalomban fekvő állat váratlanul megragadta Olga karját, és rángatni kezdte a kifutó másik felébe. „Csak annyi időm maradt, hogy becsukjam a szememet. Mindenem fájt, és biztos voltam benne, hogy meg fogok halni.

Olga a túravezető lélekjelenlétének köszönheti az életét, akinek sikerült annyira ráijesztenie a nagymacskára, hogy az elengedte a zsákmányát. Szinte hihetetlen, de az asszony kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot. Mostanra már a kórházból is kiengedték. Olga ennek ellenére beperelte az állatkertet, mondván, veszélybe sodorták az életét. Az intézmény vezetője azzal védekezik, hogy a nő ittas volt, mikor a kifutóba lépett, ezért dühítette fel az állatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top