Aktuális

Fiatal golfostól kapott új szívet, azóta sokkal jobban golfozik

Nemcsak új szívet kapott, hanem sportsikereket is: a transzplantációja után egy ütéssel a lyukba tudta juttatni a labdát. Ez eddig sosem sikerült az 57 éves amatőr golfozónak.

Az 57 éves Mike Hanlon szerint erre csak millió az egyhez volt esélye az 1 évvel ezelőtti életmentő műtétje után. A szívtranszplantáción átesett férfi meg van arról győződve, hogy ezt a sportsikert a szívdonorjának köszönheti.

A Glasgow-ban élő férfi 12 éves kora óta golfozik, de csak nemrégen tért vissza a golfpályára, miután 2010-ben szívproblémái miatt fel kellett hagyni a sporttal. A 3 gyermekes családapa olyan súlyos állapotba került tavaly márciusban, hogy donorra volt szüksége, s már szinte a 24. órában kapta meg az új szívet.

A szívtranszplantáción átesett Mike Hanlon – Forrás: SWNS

A donor a 26 éves Ben Pedley volt. A readingi fiatalember 2 nappal korábban halt meg kerékpárbalesetben, s pont a halála előtt pár hónappal újította meg a szervadományozói regisztrációját. A szerveivel Mike-on kívül 4 másik ember életét is megmentette az Egyesült Királyságban.

Amikor az orvosom azt mondta, hogy már rendben van a szívem, új golffelszerelést vettem, és visszatértem a pályára. Nagyon jó érzés volt újra ott lenni és játszani, sőt elsőre betalálni a lyukba. Ezt a sikert a donoromnak, Bennek szeretném ajánlani. Ha nem lett volna szívműtétem, sose térhettem volna vissza a pályára” – mondta Mike, aki a műtét után kapcsolatba lépett Ben családjával, és azt tervezi, hogy a jövő hónapban találkozik a szülőkkel. A transzplantált férfi megtisztelőnek érzi, hogy Ben szívével élhet tovább. A fiatalember rendszeresen futott és kerékpározott, nagyon aktív és sportos életet élt. „Úgy érzem magam, mintha évek óta egy öreg Ford Fiestát vezettem volna, majd egy reggel úgy ébredtem, hogy egy Ferrari motor került bele” – vallotta be Mike.

Mint mondja, amikor kapcsolatba lépett Ben szüleivel, egyből nyilvánvalóvá vált, hogy találkozni szeretnének vele. Az anyja megkönnyebbült, hogy fia nem hiába halt meg: 5 ember életét mentette meg.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top