Aktuális

Szúnyogirtást végeztek a kisrepülők, amelyekre ráhívták a Gripeneket

Tiltott légtérbe léptek.

Korábban mi is megírtuk, hogy csütörtök este a paksi atomerőmű körzetében lévő tiltott légtérben kisrepülőgépeket észleltek, ezért riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit. Most kiderült, hogy a két AN-2 típusú kisrepülőgép szúnyogirtást végzett.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délután kiadott közleménye szerint egészen pontosan 20 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az atomerőmű felett egy kis repülőgép repül, amely vélhetően légtérsértést követ el. Ezzel egy időben egy másik kis repülőgép Kalocsa térségében is megszegte a légi közlekedés szabályait – írták.

A pilótákat és az utasokat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatták. A járőrök megállapították, hogy a kisrepülőgépek hatósági engedéllyel szúnyogirtást végeztek.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt indít eljárást – közölte a főkapitányság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top