Aktuális

Sokkoló fotó: ezt tesszük a Földdel

Pedig embert soha nem láttak még…

A Spitzbergák vagy más néven Svalbard-szigetcsoport Norvégiához tartozik, és nagyjából félúton helyezkedik el a kontinens északi része és az Északi-sark között. Mindössze 2600 ember lakja, de ahogyan a friss fotók is bizonyítják, a szigetcsoport sem maradt mentes a civilizáció „áldásos” hatásaitól.

Kevin Morgans brit fotográfus nemrégiben a szigetekre látogatott, ott készítette a következő, végtelenül elszomorító fotót.

Elsőre nagyon kedves pillanatnak látszik: egy jegesmedveanya és kölykei egy havas folton játszanak.

Fotó: Kevin Morgans/Facebook.

Egészen addig, amíg meg nem nézzük tüzetesebben, hogy mivel is játszanak: egy darab műanyaggal, amit partra sodort nekik a víz.

Fotó: Kevin Morgans/Facebook.

 

Fotó: Kevin Morgans/Facebook.

„Keserédes pillanat volt – írta Morgans a Facebookon. – Egyrészt itt egy gyönyörű jegesmedve és a két bocsa, másrészt pedig műanyag szeméten csemegéznek.”

Sajnos nem ez az egyetlen ilyen eset, és az elképesztő mennyiségű műanyag hulladék miatt vadállatok millióinak kell a mi nem lebomló szemetünkben élniük. A műanyag-felhasználás csökkentése, a hulladékmentes életmód megoldást, de legalábbis enyhülést hozhatna a problémára.

(via The Dodo)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top