Aktuális

Leállíttatta a lifteket a MÁV a ferihegyi vasútállomáson, mert úgyis elromlanak

Három lift van a megállóban, egyik sem működik, így most nem lehet akadálymentesen átjutni az egyik oldalról a másikra.

Hiába javíttatják, úgyis újra és újra elromlanak, ezért a MÁV inkább leállíttatta a lifteket a ferihegyi vasútállomáson – tudta meg az RTL Klub. A megállóhoz vezető felüljárónál három lift is van, azonban egyik sem működik, az embereknek a hosszú lépcsősorokon kell fel-le gyalogolniuk – sokszor nehéz bőröndökkel, sok turista ugyanis itt száll át a repülőtérre vezető buszra. Akadálymentesen ráadásul egyáltalán nem lehet átjutni az állomás egyik oldaláról a másikra.

A csatorna megkereste az ügyben a MÁV-ot, azt válaszolták: azért döntöttek a teljes leállás mellett, mert a liftek elavultak, nem biztonságosak, sokszor egy napig sem húzzák ki a javíttatás után.

Ugyanakkor dolgoznak rajta, hogyan biztosíthatnának néhány hónapon belül ideiglenesen biztonságos akadálymentes átjutási lehetőséget az utasoknak. Addig azt javasolják, használjanak más akadálymentes átjárókat, például a szemeretelepi megállónál vagy az Üllői út és a Ferihegyi út kereszteződésében lévőt. Ezek azonban 1 és 2 kilométerre vannak ettől a megállótól.

A MÁV persze a liftek felújításáról sem tett le, ez azonban legkorábban 2020-ban valósulhat meg.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top