Aktuális

Debreceni kislányok tűntek el a házuk elől

Egy anya jelentette be, hogy kislánya és annak barátnője a ház előtt játszottak, de eltűntek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére egy debreceni édesanya tett bejelentést csütörtökön este 8 óra körül arról, hogy 3 éves kislánya és annak 7 éves barátnője nincsenek az udvaron, ahol korábban játszottak.

A rendőrök azonnal az eltűnt gyerekek keresésére indultak, és rövid időn belül sértetlenül megtalálták a kislányokat Debrecenben a Vámospércsi úton. A rendőrök megnyugtatták a gyerekeket, és hazavitték őket szüleikhez. A kicsik elmondták, hogy sétálni indultak, de eltévedtek.

Forrás: police.hu

Hasonló esetek megelőzése érdekében a rendőrség azt tanácsolja a szülőknek, hogy mindig beszéljék meg, gyerekeik kivel és hol töltik az idejüket, továbbá mikor érkeznek haza. Hasznos lehet, ha felírják gyermekük barátainak címét és telefonszámát is. A szülők hívják fel gyermekeik figyelmét, hogy ne csellengjenek egyedül, és lehetőleg még sötétedés előtt induljanak haza, biztonságos útvonalon. A szülők tanítsák meg a saját, illetve a segélyhívó telefonszámokat (107, 112) gyerekeiknek, annak érdekében, hogy ha bajba kerülnének, tudjanak segítséget kérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top