Aktuális

Köddé vált egy mammográfiás szűrőbusz, nyomoz a rendőrség

Nem elég, hogy mostanra se híre, se hamva a szűrőbusznak, az újként vásárolt járműről kiderült, hogy korábban 40 ezer kilométert futott a BKV-nál.

Rejtélyes dolgok történtek egy mammográfiás szűrőbusszal, amelyet még 2017 őszén rendelt a kormány. A buszt a mostanra csődbe ment Ikarus Egyedi Kft. gyártotta, a rendőrség csalás gyanújával nyomoz – írja a Zoom.hu.

A feljelentés szerint új buszt rendeltek szűrőbusznak, ám a jármű már 40 ezer kilométert futott, ugyanis korábban bérbe adták a BKV-nak.

Ezt a buszt alakították át szűrőbusszá, megváltoztatták az alvázszámát és lenullázták a kilométeróráját. Vannak azonban olyan jelek, amelyek a BKV-s múltra utalnak: ilyen például a busz belsejének színe, az üzemanyagtartály plombája, valamint egyes alkatrészek sorozatszáma.

Eredetileg egyébként 10 buszt rendeltek, de csak ezt az egyet adták át. Ráadásul állítólag ez mostanra köddé vált, nem tudni hol van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top