Aktuális

Közteresek fojtogathattak egy nőt a Városligetben

Az elkószált kutyáját szerette volna visszakapni, de nem voltak nála az iratai. Állítólag a kutyafuttató kerítéséhez szorították a nyakát, fulladozott. A közteresek szerint viszont a nő kivonta magát az intézkedés alól, és meg akarta harapni az egyik rendészt.

Egy nőnek elfutott a kutyája a Városligetben szerda délelőtt, és miután nem akart előkerülni, a kutyafuttatónál kereste. Az állat ott is volt, mert korábban valaki megtalálta, a közterület-felügyelők pedig a futtatóba vitték a kutyát.

A közteresek elkérték a nő adatait, de nem voltak nála iratok, ezért azt mondta, a közelben lakik, elmegy értük. Ezt nem engedték neki, innentől kezdve pedig kissé bizonytalan, pontosan mi történt.

A Gabriella nevű nő azt állítja a Facebook-bejegyzésében, hogy a közterület-felügyelők elkezdték lökdösni, hátracsavarták a kezeit, majd a torkát a fejénél fogva hozzányomták a futtató ajtajának a tetejéhez. Azt írja, fulladozni kezdett, hiába szólt, csak még jobban nyomták a torkát, és bepisilt.

Később a közteresek hívására rendőrök érkeztek a helyszínre, és valaki mentőt is hívott. A rendőrök előállították a nőt, három óráig tartották fogva, majd elengedték.

A 24.hu megkérdezte a rendőrséget az esetről. Azt írták, a Fővárosi Önkormányzat hivatásos rendész járőre kért segítséget, ezért intézkedtek. Hozzátették, hogy – a rendész elmondása alapján – a nő ordított a rendészekkel, nem igazolta magát, ellenszegült, és el akarta hagyni a helyszínt. Ekkor megpróbálták visszatartani, mire a nő megkísérelte megharapni a rendészt.

A rendőrség indoklása szerint a nő fogva tartására azért volt szükség, mert az ügy tisztázása érdekében a rendészeken lévő testkamera felvételeit meg kellett kapniuk és vissza kellett nézniük. A felvételek alapján azonban bűncselekmény gyanúja nem merült fel a nővel szemben. Vagyis úgy tűnik, nem támadta meg a hivatalos személyeket.

Az viszont nem derült ki a rendőrség válaszából, hogy a rendészek valóban fojtogatták-e a nőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top