nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Kamu volt a terrortámadásról szóló cikk, 9 ezer euróra büntették a blogot

Kamu volt a terrortámadásról szóló cikk, 9 ezer euróra büntették a blogot

Hatalmas terrortámadásról írt a német blog, de a cikkből egy szó sem volt igaz. Az ügyészség szerint az álhír megzavarta a köznyugalmat.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Kilencezer euró, azaz csaknem hárommillió forint pénzbüntetést kell fizetnie egy német blognak, mert márciusban azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy „apokaliptikus méretű” terrortámadás történt Mannheimben – jelentette csütörtökön a n-tv német hírtelevízió.

A Rheinneckarblog 136 halottról és 50 támadóról számolt be, valamint azt írta, hogy a rendőrség hírzárlatot rendelt el. Mindebből egy szó sem volt igaz. A terrortámadás soha nem történt meg. A mannheimi rendőrség már akkor közölte, hogy kitalációról van szó.

A pénzbírság kiszabását az ügyészség kezdeményezte, mert úgy ítélték meg, hogy ez a fake news megzavarta a köznyugalmat. A kamu terrortámadásról szóló blogbejegyzést több mint húszezren nyitották meg. Az ügyészek szerint a szöveg valóságszerű és megtévesztő, mert nem derül ki belőle, hogy kitaláció.

A Rheinneckarblog üzemeltetője, Hardy Prothman fellebbezni akar a döntés ellen.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon