Aktuális

Parádés magyarázattal állt elő az óvodákat és iskolákat kifosztó betörő

A 46 éves férfi hét közintézménybe tört be, az ott zsákmányolt tárgyakat pedig a debreceni piacon adta el. Kifinomult módszerrel választotta ki a célpontjait.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség R. Attila 46 éves konyári lakos ellen. A férfi több alkalommal utazott Debrecenből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ahol közintézményekbe tört be március 27-e és június 16-a között – közölte a Police.hu.

A férfi a betörésekből készpénzt, fényképezőgépet, számítógépeket és egyéb értéktárgyakat zsákmányolt. A rendőrök a feltételezett elkövetőt beazonosították és július 12-én elfogták.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást és elmondta, hogy

nem szeretett otthon ülni, ezért inkább utazgatott, és ahol éppen leszállították a vonatról – mert menetjegyet sohasem váltott, – keresett egy óvodát vagy egy iskolát, ahová este betört.

A gyanúsított azt is elmondta a rendőröknek, hogy a szám szerint 7 közintézményből eltulajdonított értéktárgyakat a debreceni piacon eladta, és az azokért kapott pénzt elköltötte.

A rendőrség a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette, és az illetékes ügyészségnél előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság július 14-én elrendelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top