Aktuális

Trump a védővámjaival az egyik kedvenc tárgyának is felverte az árát

Az amerikai elnök rajongói szomorúak lesznek, főleg, ha megtudják, eddig hol készültek a jellegzetesebb Trump-kegytárgyak.

A választási kampány során a 45. amerikai elnök védjegyévé vált, „Make America Great Again” (MAGA) felirattal ellátott piros baseballsapkákról van szó, amelyeknek akár meg is duplázódhat az ára, miután Donald Trump nem túl átgondolt módon kereskedelmi háborút kezdeményezett több országgal, köztük az USA egyik legnagyobb gazdasági partnerével, Kínával.

David Lassoff, a hasonló szóróajándékok forgalmazásával foglalkozó IncredibleGifts vezetője az ABC Newsnak nyilatkozva elmondta, a jelenlegi 9-12 dolláros ár helyett minimum 20 dollárért kell majd árusítania a portékát, ha az eddigi kínai gyártók helyett az Egyesült Államokban kell majd varratnia a sapkákat.

Tény, hogy a Lassoff cége által forgalmazott MAGA-sapkák nem számítanak hivatalos Trump-ereklyének, azokat ugyanis az elnökválasztási kampány weboldalán keresztül lehet megrendelni, és az ígéret szerint 100 százalékban az USA területén készültek.

Donald Trump kedvenc MAGA-sapkájában (Fotó: Tumblr)

Mint ismeretes, Donald Trump az elmúlt hónapokban kezdett keménykedni kereskedelmi partnereivel, nemrég pedig bejelentett egy intézkedéscsomagot, amely 200 milliárd dolláros védővámmal sújtaná Kínát, mivel az amerikai elnök szerint a távol-keleti ország igazságtalan kereskedelmi gyakorlatot folytat.

A 200 milliárd dollár a Fehér Ház munkatársai szerint megegyezik a Kínából az Egyesült Államokba irányló export éves összegével. Kína erre válaszként saját védővámokat vezetett be, amelyek kifejezetten olyan terményeket és termékeket büntetnek, amelyek főleg a Trump bázisának számító amerikai államokból érkeznek az ázsiai országba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top