Aktuális

Könnyeivel küszködve nyilatkozott a meggyilkolt inárcsi családsegítő férje

A 44 éves Andreát hidegvérrel gyilkolta meg egy volt rendőr. Férje mécsest gyújtott az emlékére.

Könnyeit törölgetve gyújtott mécsest a megölt családsegítő, a 44 éves Andrea férje az inárcsi hivatal előtt – írja a Blikk. Antal lehajtott fejjel lépdelt az épület felé, ahol társát szerdán hidegvérrel meggyilkolta egy egykori rendőr, a 61 éves Cs. Attila. „Nincs bocsánat a feleségem gyilkosának! Többet egyelőre nem tudok és nem is akarok mondani” – idézi a lap a gyászoló férfit.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Vajda János)

Takács Imre, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke szerint komoly gondot okoz, hogy a családsegítőket nem képzik ki arra, hogyan kezeljék a krízishelyzeteket. „Többször is kezdeményeztük, hogy vegyék bele a tanmenetbe, de sajnos ez nem történt meg. Így a szinte mindennapos szóbeli atrocitások felkészületlenül érik a dolgozókat. A másik nagy hiba, hogy összevonták a családügyi és a gyerekvédelmi feladatokat, ez pedig már nagyon sok teher egy ügyintézőnek” – mondta a szakember.
 
Ahogy arról mi is beszámoltunk, Cs. Attila szerdán reggel bement az inárcsi családsegítő szolgálat irodájába, és többször nyakon szúrta Andreát, aki a helyszínen elvérzett. Az asszonyt három gyereke és a férje gyászolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top