Aktuális

Rendőrt hívtak a papra, mert ételt adott a rászorulóknak

A csépai plébános szerint irigy és rosszindulatú emberek jelentették fel.

Házkutatást tartottak a csépai plébánián – írja a Szoljon.hu (időközben törölt) híre alapján a 168 óra. Antal András atya, a település plébánosa éppen külföldön volt, amikor egyik munkatársa felhívta azzal, hogy két rendőr áll a plébánia kapujában. Mint a megyei kormányhivatal tájékoztatásából kiderült, azért szálltak ki, mert tavaly decemberben lakossági bejelentés érkezett a hatósághoz, mely szerint a pap rendszeresen ételt adományoz a falu rászorulóinak. A bejelentéshez fotókat is csatoltak, amelyek tanúsága szerint az adományok között akadt olyan élelmiszer is, amelynek lejárt a szavatossága.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Varga György)

A bejelentők szerint az adományba adott élelmiszerek már csak azért sem voltak biztonságosak, mert nem tudni, honnan származnak. Mivel több hasonló bejelentés is érkezett, a hivatal helyszíni vizsgálatot rendelt el. Az ellenőrzésen végül semmilyen élelmiszert nem találtak, de felhívták a plébános figyelmét arra, hogy „az élelmiszer-adományozás EU-s és nemzeti jogszabályoknak megfelelően élelmiszer-forgalmazásnak minősül”.
  
Az atya szerint a lakossági bejelentés alapja az irigység és a rosszindulat volt. „Mindenki maga dönti el, mit fogyaszt” – hangsúlyozta, hozzátéve, ugyan valóban előfordulhatott, hogy lejárt egy konzerv vagy egy zacskós leves szavatossága, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna biztonságosan elfogyasztani azokat. „Bármi történik is, a munkámat tovább folytatom. Hogy nehéz az árral szemben úszni? Az. Mindezek ellenére sem hagyhatok egyetlen éhezőt sem vacsora nélkül, aki hozzám fordul” – szögezte le Antal András atya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top