Aktuális

Először láthatták a szüleiket a thaiföldi barlangból kimentett gyerekek

A szülők három hete nem látták a gyerekeiket, a könnyeikkel küszködve üdvözölték őket.

Közel három hét után először láthatták a szüleiket annak a thaiföldi focicsapatnak a tagjai, akik hetekre egy barlangban rekedtektudósít a CNN. A 11-16 éves fiatalok szigorúan ellenőrzött körülmények között találkozhattak a szüleikkel, mivel az orvosok még mindig aggódnak az egészségük miatt.
 
Az NBC News felvételén jól látható, hogy a szülők könnyeikkel küszködve figyelték fiaikat a karantén üvegablakán át. A felnőtteket azért nem engedték be a kórterembe, hogy kizárják a fertőzésveszélyt.

 Tanawat Viboonrungruang, a 11 éves Titun édesapja a csatornának nyilatkozva elmondta: nagyon megkönnyebbült, hogy a fiát egészségesen viszontláthatta, csak azt bánta, hogy nem ölelheti meg. „Elkezdtem sírni, mindenki elkezdett sírni. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik kimentették a fiamat, és segítettek új életét adni neki. Olyan ez, mintha újjászületett volna” – mondta az apa.
 
Az orvosok szerint három fiúnak enyhe tüdőgyulladása van, de egy hét múlva valószínűleg valamennyien elhagyhatják majd a kórházat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top