Aktuális

Nyár végén akár szabadulhat is a kulcsi családirtó

Még a nyáron felülvizsgálják az elmegyógyintézetben raboskodó kulcsi családgyilkos állapotát, és ha meggyógyult, mehet haza.

2012-ben kegyetlen gyilkosság híre rázta meg az országot: egy kulcsi férfi bozótvágó késsel lemészárolta családját: megölte nagyanyját, a nagyapját, a bátyját és az apját is. Végezni akart édesanyjával, a nővérével és annak barátjával is, de ők túlélték a támadást.

A most 29 éves H. Csanádról a tárgyaláson a bíróság megállapította, hogy nem normális, ezért 20 év kényszergyógykezelésre ítélte az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI). A gyilkos állapotát évente párszor felülvizsgálják, és ha kiderül, hogy az elmeállapota nem kóros, ki kell őt engedniük az intézetből.

H. Csanád Jutas várakozik az ellene emberölés bűntette miatt folyó büntetőper tárgyalása előtt a Székesfehérvári Törvényszék folyosóján. MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A családgyilkos Csanád következő felülvizsgálata nyár végén várható, a Blikk pedig attól tart, hogy akár ki is szabadulhat a 4 embert kivégző férfi. Bár megjegyzik azt is, hogy ha Csanád esetleg kiszabadulna, nem lenne hova mennie: édesanyja és testvére is megszakították vele a kapcsolatot. Hosszú évek óta egyetlen látogatója sem volt, sőt csomagot sem küld neki senki.

Csanád az elmegyógyintézetben munkát is végez, takarít. Ha épp nincs dolga, könyvolvasással múlatja az időt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top