Aktuális

Titkos aranykincs érkezett Magyarországra

Gépfegyveres őrök felügyelete mellett szállították a szegedi múzeumba azt a temérdek aranyat és ezüstöt, amely Romániából érkezett egy kiállításra a Tisza-parti városba.

Hamarosan arany- és ezüstkincsek kiállítása nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállítóhelyén, a Fekete házban. A milliárdos értékű kiállítási kollekció teljes titokban érkezett Bukarestből Magyarországra, a határtól gépfegyveres rendőrök kísérték Szegedre.

A tárgyak vasárnap reggel indultak útnak a bukaresti Román Nemzeti Múzeumból, majd délután lépték át a román–magyar határt. Az országhatártól a magyar rendőrség biztosított felvezetést a több furgonból álló konvojnak. A Fekete ház elé is szirénázva érkeztek a kincsek, majd a ládák beszállítását gépfegyveres rendőrök biztosították – írja a Délmagyar.

A kollekció ezer arany- és ezüstkincsből áll, milliárdos, szinte felbecsülhetetlen értéket képvisel. Az „Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából” című kiállítás várhatóan július 18-án nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top