Aktuális

Szívszorító leveleket küldtek a barlangban rekedt thai gyerekek

Ne aggódjatok, mindenki erős – üzenték a barlangban rekedt thai gyerekek a külvilágnak. Edzőjük is írt a szülőknek.

Leveleket írtak szüleiknek a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt gyerekek. A 12 fiatal focista megüzente, hogy nem kell aggódni, jól vannak, és mindenki erős. Volt, aki arról írt, hogy ha végre kijutna a barlangból, akkor sokat szeretne enni, más pedig csak azt üzente: haza szeretne menni, amint lehet.

Erre egyébként a következő 3-4 napban van a legtöbb esélyük, mert utána újra heves esőzések jöhetnek, elárasztva a barlang folyosóit.

Ekapol Csanthavong, az edző a gyerekek szüleitől, családjától kért bocsánatot, egyben ígéretet tett arra, hogy a lehető legjobban gondját viselni a gyerekeknek. Mint írta, mindenki jól van. A kívülről érkezett segítők gondjukat viselik. Az edző egyben megköszönte azt a támogatást, amit eddig a bent rekedtek kaptak.
    
Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűnt el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. Megmentésükön helyi és nemzetközi csapatok dolgoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top