Aktuális

Szexuálisan bántalmaztak egy óvodást társai egy újbudai oviban

Arcán és nemi szervén is megharaptak egy kislányt óvodástársai. A pici azóta lelki beteg, az önkormányzat emberhiányra panaszkodik.

Nem sokkal azután, hogy rendkívüli szülői értekezleten tárgyalták meg, hogyan fordulhatott elő az újbudai Napsugár Óvodában, hogy az egyik kisfiú egy másik kisfiú nemi szervét vette a szájába, újabb szörnyű esetre derült fény. Egy kislány arcát és nemi szervét ugyanis véresre harapdálta két kisfiú az ovi mosdójában.

Az NLCafé elérte a kislány édesanyját, Horváth Sarolta Hajnalkát, aki elmondta, a nyár beköszöntével összevont csoportokat hoztak létre az óvodában, kislánya pedig azóta arra panaszkodott, hogy bántják a társai.

Ezért amikor tudta, inkább bevitte lányát a munkahelyére. Június 7-én ezt nem tudta megoldani annak ellenére, hogy kislánya nagyon sírt az oviban búcsúzáskor. Délután egy telefonhívást kapott az óvónőtől, hogy kislánya arcát megharapták, de beborogatták, és a gyerek már jobban van.

Mire érte ment, a délutános óvónő már nem tudta megmondani, mi történt délelőtt. Otthon aztán kiderült, hogy nemcsak a kicsi arcát harapták meg, de a nemi szervén is bántalmazás nyomai vannak, így Hajnalka látleletet vetetett a gyerekorvossal, és a rendőrségre ment feljelentést tenni. Lánya elmondta, melyik két kisfiú bántotta, megmutatta, hogyan csapkodták a mellét és a fenekét.

Azóta Hajnalka kislányával pszichopedagógus foglalkozik, a kicsi álmában sokat sír, de nappal is bármin zokogásba kezd. Az édesanya beszélt az önkormányzattal is, ahol elmondása szerint megköszönték a jelzését, és azzal magyarázták az esetet, hogy kevés óvónő van, ezért nem tudták megakadályozni a bántalmazást.

Horváth Sarolta Hajnalka hangsúlyozta, hogy nem a lányát bántalmazó ovisokra haragszik elsősorban, hanem azok szüleire és az óvodára, ahol nem védték meg gyermekét, és ahol az eset óta sem tudott beszélni az óvodavezetővel. Most másik óvodát keres a kislányának.

Kerestük Kazinczi Esztert, a Napsugár Óvoda vezetőjét, de nem értük el, szabadságon van. Az újbudai önkormányzatnál a Népszavának azt mondták, ismerik az óvoda problémáit, ezért a zűrösebb csoportokba pedagógiai asszisztenseket irányítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top