nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Szexuálisan bántalmaztak egy óvodást társai egy újbudai oviban

Szexuálisan bántalmaztak egy óvodást társai egy újbudai oviban

Arcán és nemi szervén is megharaptak egy kislányt óvodástársai. A pici azóta lelki beteg, az önkormányzat emberhiányra panaszkodik.
NLCafé
f Ajánlom

Nem sokkal azután, hogy rendkívüli szülői értekezleten tárgyalták meg, hogyan fordulhatott elő az újbudai Napsugár Óvodában, hogy az egyik kisfiú egy másik kisfiú nemi szervét vette a szájába, újabb szörnyű esetre derült fény. Egy kislány arcát és nemi szervét ugyanis véresre harapdálta két kisfiú az ovi mosdójában.

Az NLCafé elérte a kislány édesanyját, Horváth Sarolta Hajnalkát, aki elmondta, a nyár beköszöntével összevont csoportokat hoztak létre az óvodában, kislánya pedig azóta arra panaszkodott, hogy bántják a társai.

Ezért amikor tudta, inkább bevitte lányát a munkahelyére. Június 7-én ezt nem tudta megoldani annak ellenére, hogy kislánya nagyon sírt az oviban búcsúzáskor. Délután egy telefonhívást kapott az óvónőtől, hogy kislánya arcát megharapták, de beborogatták, és a gyerek már jobban van.

Mire érte ment, a délutános óvónő már nem tudta megmondani, mi történt délelőtt. Otthon aztán kiderült, hogy nemcsak a kicsi arcát harapták meg, de a nemi szervén is bántalmazás nyomai vannak, így Hajnalka látleletet vetetett a gyerekorvossal, és a rendőrségre ment feljelentést tenni. Lánya elmondta, melyik két kisfiú bántotta, megmutatta, hogyan csapkodták a mellét és a fenekét.

Azóta Hajnalka kislányával pszichopedagógus foglalkozik, a kicsi álmában sokat sír, de nappal is bármin zokogásba kezd. Az édesanya beszélt az önkormányzattal is, ahol elmondása szerint megköszönték a jelzését, és azzal magyarázták az esetet, hogy kevés óvónő van, ezért nem tudták megakadályozni a bántalmazást.

Horváth Sarolta Hajnalka hangsúlyozta, hogy nem a lányát bántalmazó ovisokra haragszik elsősorban, hanem azok szüleire és az óvodára, ahol nem védték meg gyermekét, és ahol az eset óta sem tudott beszélni az óvodavezetővel. Most másik óvodát keres a kislányának.

Kerestük Kazinczi Esztert, a Napsugár Óvoda vezetőjét, de nem értük el, szabadságon van. Az újbudai önkormányzatnál a Népszavának azt mondták, ismerik az óvoda problémáit, ezért a zűrösebb csoportokba pedagógiai asszisztenseket irányítanak.

Megosztás Facebookon