Aktuális

Turistákat ért súlyos hajóbaleset Thaiföldön

Felborult a háborgó Andamán-tengeren két turistákkal teli csónak csütörtökön a thaiföldi Phuket szigeténél, legkevesebb hét embert eltűntként tartanak nyilván – közölte a helyi rendőrség. Más források szerint a két balesetnek mintegy húsz eltűntje van. A mentési munkálatok még folynak.

A két csónak összesen több mint 130 embert szállított a turisták körében népszerű üdülősziget partjainál. A hatóságok szerint a két hajóbaleset nem áll összefüggésben egymással, a balesetek különböző helyszíneken történtek.

Tirapol Tipcsaroen vezérőrnagy, a helyi rendőrség parancsnoka elmondta: az egyik csónakban többnyire kínai állampolgárok utaztak, közülük kilencven embert már kimentettek, de hét turistát továbbra sem találták meg. A thaiföldi hetes csatorna ugyanakkor úgy tudja: mindössze 48 embert sikerült kimenteni, s 49-en tűntek el. Az eltérő beszámolók okát egyelőre nem tudni.

Tirapol közölte, hogy a másik csónakról 39 kínai és európai turista esett vízbe, de őket azóta szintén kimentették és a szárazföldre szállították. Az európai turisták állampolgárságát eddig nem tették közzé.

thaiföldi sajtóban megjelent felvételeken látni lehetett, ahogy a mentőalakulatok gumicsónakokon igyekeznek lehozni a bajbajutottakat az egyik turistahajó fedélzetéről.

A phuketi hatóságok korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani heves esőzéssel és széllökésekkel a turistaparadicsom térségében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top