Aktuális

Szerencsés fordulat mentheti meg a barlangban rekedt thai gyerekeket

Lehet, hogy nem kell hónapokat várniuk a barlangban rekedt thaiföldi gyerekeknek, mire kimentik őket. A mentőalakulatok egy rejtett átjáró után kutatnak.

Egy új információ alapján a mentőalakulatok abban reménykednek, hogy van másik kijárata a kamrának, amiben pár napja élve találták meg azt a 12 thaiföldi gyereket, akiket foglyul ejtett a víz barlangászás közben.

A gyerekek a mentőalakulatoknak arról számoltak be, hogy gyakran hallanak hétköznapi zajokat, többek között kutyaugatást a 800 méter mélyen lévő barlangban, ezért a felderítőcsapat rejtett átjáró felkutatásába fogott. Abban reménykednek, hogy annak kibővítésével ki tudják szabadítani a gyerekeket.

Búvármentők készülnek az esővízzel elárasztott Tham Luang-barlangba, amelyben három nappal korábban megtalálták egy edzőjével együtt június 23-án eltűnt ifjúsági labdarúgócsapat tizenkét játékosát az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek megpróbálják járhatóvá tenni a jelenleg egyetlen menekülési útvonalat a külvilágtól elzárt gyerekek és edzőjük számára, mielőtt megérkezik a másnapra jelzett újabb esőzés. (MTI/AP/Szakcsaj Lalit)

A mentőcsapatokat szorítja az idő a hamarosan érkező monszun miatt, így ha nem találják meg időben a rejtett átjárót, akkor valószínű, hogy a gyerekeket egyenként hozzák majd ki azon az úton, ahol bementek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top