Aktuális

Sikerült ártalmatlanítani a dunai bombát

Fellélegezhetnek a fővárosban közlekedők: vége a lezárásoknak, újra elindulhatott a forgalom.

Feloldották a Dunában talált bomba miatt csütörtök délelőtt elrendelt korlátozásokat a fővárosban, az emberek visszatérhetnek otthonukba. A bombát a Dunán szállítják el – tájékoztatta a távirati irodát  Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

A tűzszerészek egy 100 kilós szovjet gyártmányú, romboló légibombát találtak. Gyújtószerkezetét néhány perc alatt kiszerelték, és a robbanótesttel együtt sikeresen rögzítették a pontonon, majd elindultak a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjébe, ahol a robbanótestet és a gyújtószerkezetet átemelik egy speciális tűzszerész teherautóra. Azzal a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, későbbi megsemmisítésre.

Szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos világháborús bomba a Dunaújváros honvédségi hajó fedélzetén, miután tűzszerészek kiemelték a Dunából az Erzsébet híd közelében 2018. július 5-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ahogy arról az NLCafé is beszámolt, hétfő este találtak bombát a Dunában az Erzsébet hídnál. A robbanószerkezet kiemelését az erős sodrás és a folyó mélyén uralkodó rossz látási viszonyok is nehezítették, elővigyázatosságból több forgalmas útszakaszt és az Erzsébet hidat is le kellett zárni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top