Aktuális

Koraszülött babák és értük dolgozó nővérek: díjat nyert az NLCafé újságírója

Hatvan pályázat közül találták a legjobbnak Mihalicz Csilla munkáját.

Hurrá, megint ünnepelhetünk! Sokan szerettétek koraszülöttekről szóló sorozatunkat, az Élni akarok címűt. Beszéltek benne orvosok, ápolók, szülők, de még gyerekek, testvérek is. Egy speciális helyzetről, amikor először azért kell izgulni, hogy a pici újszülött megmaradjon, aztán azért, hogy ne érje károsodás. Mindezt jobbára egy inkubátor plexifalán innen.

 

Ebben a mellékletben jelent meg Mihalicz Csilla (nekünk sokat dolgozó szabadúszó újságíró) párhuzamos portrécikke, melyben két csecsemőgondozó nővért mutatott be – egyikük most kezdi a pályát, másikuk mögött harminchét év tapasztalata áll. Vajon mit tud átadni Pászti Éva fiatal kollégájának, hogyan tanítja vénát szúrni és lelket ápolni? És milyen kihívásokkal, szorongásokkal küzd Chonjo Diana frissen végzettként a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának koraszülött intenzív osztályán?

Nem csak szakmailag kell jónak lenni – embernek kell lenni. Nagyon nagy az egymásra utaltság a nővér, az orvos, a szülők és nem utolsósorban a baba között. Mindenkinek azt a célt kell szolgálnia, hogy a legjobb állapotban adjuk haza a ránk bízott kis betegeket” – mondja el Pászti Éva Csilla riportjában, ami olyan jól sikerült, hogy idén ő nyerte a Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díját.

(Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

A Kopp Mária Hírszerkesztői Díjat Perek Patrícia kapta a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírmagazinjában elhangzott riportjáért. Az anyag arról az egyedülálló szív-CT-ről szólt, melyet a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kapott.

A két díjjal az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismeri el az egyetem, immár nyolcadik éve. Az elismeréseket Dr. Szél Ágoston, az egyetem leköszönő rektora adta át a Semmelweis Nap alkalmából tartott ünnepségen. A pályázatra összességében csaknem hatvan pályamű érkezett, ezekből választotta ki a győzteseket a dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes által vezetett bírálóbizottság. Gratulálunk kollégáinknak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top