Aktuális

Rendszeresen verik egymást a lányok egy somogyi nevelőintézetben – videó

Egy nevelőintézeti lány filmezte le, hogyan verekednek és szidalmazzák egymást a bentlakók. Ő már át tudta kérni magát egy másik intézetbe.

A tinédzser lány egy általa készített felvétellel kereste meg a Blikket. Azt mondta, a hasonló verekedések mindennaposak a Somogy megyei nevelőintézetben kisebb hajba kapások, például fiúügyek miatt.. Mindez a nevelők tudtával történik, akik semmit sem tesznek, hogy megakadályozzák az erőszakot, sőt előfordul, hogy szítják is a konfliktust.

Borzasztó az egész. Minden rossz benne: a bútorok le vannak lakva, a kaja sem jó. Gyűlöltem ott lenni. A nevelők között van pár kivétel, akik normálisak, de kevés. Nem segítenek semmiben” – fogalmazott egy másik volt intézetis lány. Egy harmadik a nevelőkről azt mondta, lekurvázzák a lányokat, ha nem érnek be időben, reggelire pedig egy szelet kenyér jár.

  Illusztráció

A Blikk megkereste az érintett intézményt. Nekik azt mondták, még nem érkezett panasz a nevelőik stílusára és a gyerekekkel való bánásmódjukra. A lap egy pszichológust is megkérdezett, aki azt mondta, a törvény ugyan erősen védi az intézeti neveltek érdekeit, de a fővárostól távolodva a szabályozás jellemzően egyre kevésbé érvényesül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top