Aktuális

Mégsem kell börtönbe vonulnia a sünt felgyújtó fiatalnak

Megúszta a börtönt az a fiatal férfi, aki két éve felgyújtott egy sünt egy budapesti kutyafuttatóban. Az elsőfokú ítéletben a bíróság 3 éves letöltendőt szabott ki az állatkínzóra, ám a példátlan büntetés ellen még az ügyészség is fellebbezett.

Ma tárgyalta másodfokon a törvényszék a süngyilkosként elhíresült H. Imre ügyét, aki felgyújtott egy sünt még 2016 nyarán. Az elsőfokú ítéletben három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a kegyetlenkedőt, de az ítélet a védelem és a vád fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre.

A másodfokú tárgyaláson végül a Fővárosi Törvényszék egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte a fiatal férfit, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. „Rendkívüli mértékben túlzó volt jogi álláspontom szerint az elsőfokú ítélet, védencem is nyilván örül annak, hogy végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott” – mondta a HVG-nek Kakuk Zoltán, az állatkínzó ügyvédje.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a fiatal férfi Budapesten, egy XIII. kerületi kutyafuttatóban lobbantotta lángra a sünt. Az elevenen megégetett állatot még életben találták meg jószívű állatmentők, és állatorvoshoz vitték, de a sokkos és sebesült állat néhány napon belül elpusztult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top