nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Nem ismeretlen a bíróság előtt az álhíroldalakat üzemeltető orosházi tanárnő

Nem ismeretlen a bíróság előtt az álhíroldalakat üzemeltető orosházi tanárnő

Sikerült felszámolni az egyik magyar kamuhírhálózatot, amit meglepő módon egy orosházi tanárnő üzemeltetett. A 48 éves nő akár bíróság előtt is találhatja magát kattintásvadász posztjai miatt.
NLCafé
f Ajánlom

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy sikerült felszámolni az egyik magyar kamuhírhálózatot, amit egy 48 éves orosházi volt tanárnő, bizonyos N. Erika üzemeltetett. A több, egymásra hivatkozó oldal csupa kattintásvadász bejegyzést posztolt, hogy minél többen osszák, és így a lehető legtöbb reklám jelenjen meg rajtuk.

Erika nem válogatott a módszerekben, így állítólagos rákos emberek fényképet ugyanúgy posztolta, mint cuki kisállatokét.

N. Erikát a lebukása óta nem találni a Facebookon, törölte valós profilját. A Borsnak egy jogász azt mondta, kamuoldalakat létrehozni nem bűncselekmény, ezért nem jár szankció sem, de N. Erikát meg is büntethetik azért, hogy létező személyek nevében posztolt.

A nő nem ismeretlen amúgy a bíróság előtt. A Bors úgy tudja, 2017-ben azután hagyott fel a tanári pályával, miután betegségre hivatkozva nem ment dolgozni, helyette Thaiföldön nyaralt. Mivel folyamatosan posztolt Facebookra, lebukott és az iskola kirúgta. Viszont a munkaügyi bíróság a nőnek adott igazat, mondván, jogtalanul bocsátották el.

Ha ez még nem bántaná kicsit az egészséges igazságérzetet, az illetékes munkaügyi bíróság a felmondási időre járó távolléti díj miatt csaknem egy-, végkielégítés címén pedig kétmillió forintot ítélt meg a nőnek.

Megosztás Facebookon