Aktuális

Nem ismeretlen a bíróság előtt az álhíroldalakat üzemeltető orosházi tanárnő

Sikerült felszámolni az egyik magyar kamuhírhálózatot, amit meglepő módon egy orosházi tanárnő üzemeltetett. A 48 éves nő akár bíróság előtt is találhatja magát kattintásvadász posztjai miatt.

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy sikerült felszámolni az egyik magyar kamuhírhálózatot, amit egy 48 éves orosházi volt tanárnő, bizonyos N. Erika üzemeltetett. A több, egymásra hivatkozó oldal csupa kattintásvadász bejegyzést posztolt, hogy minél többen osszák, és így a lehető legtöbb reklám jelenjen meg rajtuk.

Erika nem válogatott a módszerekben, így állítólagos rákos emberek fényképet ugyanúgy posztolta, mint cuki kisállatokét.

N. Erikát a lebukása óta nem találni a Facebookon, törölte valós profilját. A Borsnak egy jogász azt mondta, kamuoldalakat létrehozni nem bűncselekmény, ezért nem jár szankció sem, de N. Erikát meg is büntethetik azért, hogy létező személyek nevében posztolt.

A nő nem ismeretlen amúgy a bíróság előtt. A Bors úgy tudja, 2017-ben azután hagyott fel a tanári pályával, miután betegségre hivatkozva nem ment dolgozni, helyette Thaiföldön nyaralt. Mivel folyamatosan posztolt Facebookra, lebukott és az iskola kirúgta. Viszont a munkaügyi bíróság a nőnek adott igazat, mondván, jogtalanul bocsátották el.

Ha ez még nem bántaná kicsit az egészséges igazságérzetet, az illetékes munkaügyi bíróság a felmondási időre járó távolléti díj miatt csaknem egy-, végkielégítés címén pedig kétmillió forintot ítélt meg a nőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top