Aktuális

Megharapta osztálytársát egy pécsi diáklány

Olyan erővel, hogy félő: örökre megmarad a heg.

Arcon harapta az osztálytársát egy nyolcadikos lány egy pécsi általános iskolában. Az eset március végén történt, a család azonban csak most hozta nyilvánosságra. Azért döntöttek így, mert szerintük a vétkes lány nem kapott elég súlyos büntetést, hiszen nem csapták ki az iskolából. Most feljelentést tesznek.

Az ügyről az RTL Klub készített riportot. Ebből kiderült, hogy a lány akkor sérült meg, amikor megpróbálta szétválasztani két verekedő osztálytársát, mire az egyikük arcon harapta őt, méghozzá olyan erővel, hogy a sebből ömleni kezdett a vér. A lányt azonnal ellátták az orvosi rendelőben, majd elvitték a sebészetre is. Itt azt mondták: lehetséges, hogy a heg örökre megmarad.

A lány édesanyja több képet is feltöltött a sebről:

Forrás: Facebook

Az ügyben az iskola fegyelmi eljárást indított, aminek eredményeképp elmarasztalták a diákot, de nem rúgták ki. Az igazgató nem árulta el, pontosan milyen büntetést szabtak ki rá, mindössze annyit mondott, hogy „nevelési célzatú döntést hoztak”, és minden körülményt mérlegeltek az ügyben. A megharapott lány családja azonban nem elégedett a döntéssel, ezért feljelentést tettek az ügyben.

Martin Zoltán jogász az RTL-nek azt mondta, hogy az ügyben a harapós lány és a szülei is felelősségre vonhatók, nevelési hiba miatt. Sőt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint még az iskola felelősségét is meg kell majd vizsgálni.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top