nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Megharapta osztálytársát egy pécsi diáklány

Megharapta osztálytársát egy pécsi diáklány

Olyan erővel, hogy félő: örökre megmarad a heg.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Arcon harapta az osztálytársát egy nyolcadikos lány egy pécsi általános iskolában. Az eset március végén történt, a család azonban csak most hozta nyilvánosságra. Azért döntöttek így, mert szerintük a vétkes lány nem kapott elég súlyos büntetést, hiszen nem csapták ki az iskolából. Most feljelentést tesznek.

Az ügyről az RTL Klub készített riportot. Ebből kiderült, hogy a lány akkor sérült meg, amikor megpróbálta szétválasztani két verekedő osztálytársát, mire az egyikük arcon harapta őt, méghozzá olyan erővel, hogy a sebből ömleni kezdett a vér. A lányt azonnal ellátták az orvosi rendelőben, majd elvitték a sebészetre is. Itt azt mondták: lehetséges, hogy a heg örökre megmarad.

A lány édesanyja több képet is feltöltött a sebről:

Forrás: Facebook

Az ügyben az iskola fegyelmi eljárást indított, aminek eredményeképp elmarasztalták a diákot, de nem rúgták ki. Az igazgató nem árulta el, pontosan milyen büntetést szabtak ki rá, mindössze annyit mondott, hogy „nevelési célzatú döntést hoztak”, és minden körülményt mérlegeltek az ügyben. A megharapott lány családja azonban nem elégedett a döntéssel, ezért feljelentést tettek az ügyben.

Martin Zoltán jogász az RTL-nek azt mondta, hogy az ügyben a harapós lány és a szülei is felelősségre vonhatók, nevelési hiba miatt. Sőt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint még az iskola felelősségét is meg kell majd vizsgálni.

Az RTL Klub riportja:

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon